Airbnb a garázsban? Semmi sem lehetetlen!

Ingatlantájoló.hu 2019.06.23 14:38:42

Mielőtt azt gondolnánk, hogy rövid távú kiadással csak az foglalkozhat, akinek van egy jó helyen lévő drága lakása, mindenkit megnyugtatunk: Airbnb szállást már egy garázsból is lehet csinálni. Amerikában legalábbis, ezt is megoldották.


 

Na jó, azért egy budapesti, belvárosi garázs sosem lesz vonzó a turisták számára, bármilyen szépen megcsináljuk belülről és bármilyen jó helyen van. De ha vidéken, turisták által kedvelt helyen áll a saját családi házunk, és a garázsunk kihasználatlan, akkor ilyen csodát tehetünk vele.

Különösen megéri, ha a ház panorámás, és a garázsajtó is épp a panoráma felé néz, hisz üveges garázsajtóra cserélve, nemcsak világosabb lesz, de a vendégek is imádni fogják.

Ez az Airbnb-ben kiadott, garázs egyébként Joshua Tree-ben, Kaliforniában található, és eredetileg csak két kisebb ablakkal rendelkezett. Mutatunk egy előtte fotót is:

Az érdekes az, hogy az eredeti terv a garázs felújítást érintette volna utoljára a házban, és felmerült, hogy esetleg műtermet csinálnak belőle, de épp a hegyekre néző panoráma miatt döntöttek végül amellett, hogy ide egy hálószobának kell kerülnie. És mindezt fokozták azzal, hogy az ágyat átlósan rakták, hogy belőle egyenesen a hegyek mögül felkelő napot lehessen látni.

A projektben külön kihívást jelentett, hogy találjanak valakit, aki üvegezett, ugyanakkor az időjárásnak is ellenálló garázsajtót tud gyártani, de a munka legnehezebb része mégiscsak a falak festése volt, hiszen ezek még sosem voltak sem festve, sem vakolva.

A szoba egyébként rendkívül tágas, több mint 30 nm, a berendezés pedig a jelenlegi trendnek és egyébként a kaliforniai elhelyezkedésnek köszönhetően is boho stílusban lett kialakítva. Hogy mosdót és egy kisebb konyhát hol sikerült kialakítani, arról nincsen információnk, de a legtöbb családi házban van annyi hely a garázs mellett, hogy ez is lehetséges legyen, ha valakinek megtetszik ez a projekt.

Külföldi képek forrása: housebeautiful.com

Mutatunk néhány ingatlant, ami kiváló lehet erre a célra:

Panorámás nyaraló Cserszegtomajon

Még több képért kattintson a fotóra!

Kertre néző garázzsal Egerben

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások