8 ötlet arra, hogyan használd a betont a lakberendezésben

Ingatlantájoló.hu 2019.05.19 04:09:12

Néhány évvel ezelőtt a látszóbeton felületeket még csak a garázsban, az alagsorban vagy ipari létesítményekben tudtuk elképzelni. Otthonainkba az indusztriális stílus elterjedésével került, de ma már nemcsak az ipari stílusú lakásokban találkozhatunk vele.


 

Bár a beton ridegnek tűnhet, tökéletes arra, hogy semleges hátteret biztosítson, strapabíró, és a tisztítása is egyszerű. Mutatunk 8 ötletet arra, hogyan integráld bármilyen stílusú lakásba.

A konyhában

Ha nehezen barátkozunk meg a betonfelülettel, próbálkozzunk először a konyha padlóján, ahol különösen fontos, hogy a felület strapabíró és könnyen tisztítható legyen. Egy betonpadló bármilyen stílusú konyhában jól mutathat, különösen, ha a polírozott betont választjuk, ami számtalan szín- és mintaválasztékban elérhető.

Kép forrása: mcqueenbuildingcompany.com

Ha a beton amúgy sem áll távol tőlünk, akkor ideális lehet modern, kortárs, minimalista otthonokban akár konyhaszigetként vagy munkalap formájában, esetleg a falra is kerülhet csempe helyett. Ha több felületen is használjuk, érdemes valamilyen élénk színnel kiegészíteni, remekül fog mutatni.

Ebben a VI. kerületi lakásban a konyha- és a mosdópult is betonból készült.

Még több képért kattintson a fotóra!

Az étkezőasztalon

És ha már a konyhapult, akkor akár az étkezőasztal lapja is készülhet betonból. Ezt biztosan nem kell majd úgy féltenünk, mint egy fából készült asztallapot, és bármilyen asztali dekorációhoz remek alapot nyújt. Ellenben, súlya miatt csak akkor válasszuk, ha nem nagyon szeretnénk mozgatni.

Kép forrása: thespruce.com

A fürdőszobában

A fürdőszobában készülhet akár a kád, a mosdópult vagy a mosdókagyló is betonból, így ideális választás azoknak, akik szeretik, ha a mosdópult és a mosdókagyló egy anyagból van kiöntve. Természetesen itt is jól funkcionál, akár a padló, akár a falon szeretnénk használni. Egy biztos: egy beton kád méltó fókuszpontja lesz a fürdőszobának.

Kép forrása: nativetrailshome.com

A padlón

Természetesen bármelyik helyiség padlója készülhet betonból. A szobákba válasszunk fényesebb felületet, ridegségét fa bútorokkal, meleg, puha, élénk színű vagy mintás szőnyegekkel ellensúlyozhatjuk.

Kép forrása: thespruce.com

A falon

Ugyanígy egy betonfal remek hátteret ad bármilyen berendezésnek, de különösen az élénk színű, a skandináv, a kortárs vagy a minimalista bútoroknak. Ideális választás, ha egyébként gyakran változtatjuk a berendezést, hiszen mindenhez semleges hátteret biztosít. Természetesen nem muszáj, hogy egy szoba mind a négy fala betonból legyen. A beton tökéletes akkor is, ha csak egy hangsúlyos falat szeretnénk.

Kép forrása: home-designing.com

Kandalló betonból

És ha már a hangsúlyos falaknál tartunk egy kandalló betonból éppen ideális lehet fókuszpontnak vagy akár hangsúlyos falnak is, ha egészen a mennyezetig ér.

Kép forrása: thespruce.com

Polcok betonból

A beton eléggé robusztus anyag polcnak és a súlya miatt oda kell figyelni, hogy biztonságosan szerelhessük fel, de ettől még nagyon jól mutathat. A polc vastagság miatt hagyjunk kellő távolságot az egyes polcok között, falfülkékbe különösen jó választás lehet.

Kép forrása: bdjefferies.com

Dekorációként

A designereknek hála nemcsak nagyobb felületek, hanem dekorációs tárgyak, lámpák, kaspók, gyertyatartók is készülhetnek betonból, a mártott, festett darabok különösen divatosak. A kaspókban például a pozsgás növények mutatnak a legjobban, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy más növényeket nem ültethetünk beléjük.

Képek forrása: thespruce.com

Bár ennek az I. kerületi lakásnak az erkélyére kerültek, a lakásban is remekül mutatnak a beton kaspók.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások