60 éves a panel! Mutatjuk a legszebbeket az országból!

Ingatlantájoló.hu 2019.09.02 15:09:03

1959-ben épült fel az első panelház Magyarországon, Dunaújvárosban kísérleti jelleggel. Azóta eltelt 60 év, ez alkalomból indítjuk új sorozatunkat, melynek első részében a legszebb panellakásokat gyűjtöttük össze.


 

20 évvel ezelőtt még senki sem hitte volna, hogy ezek az épületek megérik a 60 éves kort, mint ahogy azt sem, hogy az akkor az ország legértéktelenebb lakóingatlanai 20 év alatt ekkora értéknövekedést érnek el, és a legkeresettebb lakóingatlanokká válnak.

A változást a panelprogram hozta el, aminek köszönhetően a lakások hőszigetelő képessége nagyságrendekkel javult, ugyanakkor az új magasabb minőséghez képest az áremelkedés nem volt annyira drasztikus.

Bár a panelek ára sokat emelkedett, még mindig megfizethetőbbek, mint sok más lakóingatlan, így nagy a kereslet irántuk. Nézzük hát a legszebb panellakásokat az Ingatlantájoló kínálatából, melyek közt néhány igazi különlegességet is találunk.

A hófehér Békásmegyeren

Na jó, azért nem teljesen hófehér, de azért mégiscsak a fehér az uralkodó szín ebben a békásmegyeri, kétszobás panellakásban, melyet helyenként kiegészítenek meleg barnával, visszafogott szürkével, vagy merész feketével és élénk színekkel. A fehér különösen jó megoldás panellakásokba, hiszen a szűk tereket kissé tágítja, itt külön ötletes, hogy a nappali ajtaját leszerelték, és egy légies fehér függönyt kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

A vagány Dunakeszin

Nagyon szeretni való ez a dunakeszi, nappali + 3 szobás panellakás, melyben egy tágas, egybenyitott konyha-étkezőt és vele szemben egy csak boltívvel elválasztott nappalit alakítottak ki. A lakást a konyhában használt 3 féle színű látszótégla, a mindenütt feltűnő türkiz szín, az előszoba színes raklap fogasa, és a WC egyedi, plexifal mögött látszódó csövei teszik izgalmassá, fiatalossá.

Még több képért kattintson a fotóra!

A penthouse Pécsett

Nem tudjuk, hogy több is épült-e belőlük, – bár a fénykép alapján úgy tűnik, mintha a szomszéd ház tetején is lenne egy ilyen lakás - de az biztos, hogy Pécsett, a Belvárosban egy tízemeletes panelház tetején eladó egy egyedülálló panorámával rendelkező, nagy teraszos panellakás. A lakás mindössze 43 nm-es, hálóját csak egy térelválasztó fal választja el az amerikai konyhás nappalitól, fürdőszobája is ablakos, és egy 38 nm-es terasz is tartozik hozzá. Az ingatlan frissen felújított állapotban van.

Még több képért kattintson a fotóra!

A kandallós Gyulán

Sajnos nem derül ki, hogy milyen, de a kép alapján egyértelműen látszik, hogy ennek a kétszobás panellakásnak a nappalijában egy szép kandalló is helyet kapott. A lakás egyéb extrákkal is rendelkezik, például a teraszon hangulatvilágítás és áramvételi lehetőség is van, hőszigetelt, minden burkolata és a konyhaszekrény is új. A lakás berendezése külön megegyezés alapján megvásárolható.

Még több képért kattintson a fotóra!

A szaunás Kecskeméten

Nem könnyű egy panellakásban helyet találni egy szaunának, mégis sokan megpróbálják, akár úgy, hogy lemondanak a legkisebb szobáról vagy annak egy részéről. Ebben a 3 szobás lakásban azonban az előszoba egy beugrójában találtak neki helyet. A lakást idén újították fel és egy szép erkéllyel is rendelkezik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Az ötletes Angyalföldön

Ötletesnek kell lennie annak, aki egy panellakást a legjobb helykihasználással szeretne berendezni, ebben az angyalföldi, 1 + 2 fél szobás lakásban pedig remek ötleteket láthatunk. A legkisebb szobában például az egyik falat beborító szekrényből nyílik le az ágy, míg a fürdőszoba helytakarékos pajtaajtót kapott, az erkély pedig egyszerűen csak gyönyörű.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások