6 mosdópult + tükör párosítás, ami ellopja a show-t a fürdőszobában

Ingatlantájoló.hu 2019.07.27 04:15:01

Míg a szobáknál, sőt talán még a konyhánál is különös figyelmet fordítunk arra, hogy a helyiségnek legyen egy fókuszpontja, addig a fürdőszobában sokszor megelégszünk azzal, hogy szép burkolatokat és szép szanitereket választunk.


 

Pedig a fürdőszoba is kaphat egy fókuszpontot, lehet ez egy szép kád, egy exkluzív kivitelű zuhanykabin, vagy az átlagos szaniterek mellett egy mutatós ülőbútor, vagy akár egy meghatározó mosdópult-tükör párosítás.

Mai cikkünkben ez utóbbiakból mutatunk olyan kombókat, amelyek mellett a többi berendezési tárgy tényleg csak háttérnek szükséges.

Szőrmével

Ha a szőrméről eddig csak párnák, szőnyegek és puha takarók jutottak eszedbe, akkor ideje, hogy továbbgondold, például tükörkeretként. Egy ilyen tükörhöz persze egy jóval visszafogottabb mosdópult és szekrény az ideális választás, a szőrme színétől és a fürdőszoba stílusától függően akár vintage stílusban is.

Van keret – nincs keret

Persze egy keret nélküli tükör is lehet figyelemfelkeltő, ha önmagában is mutatós, illetve a legegyszerűbb tükör is nagyszerűen mutathat keret nélkül, a megfelelő háttérrel. Ahogyan a fenti jobb oldali képen is, ahol a keretet voltaképpen a tükör háta mögé rejtett világítás adja, amihez a textúrált padlizsán színű fal remek hátteret biztosít. Mindehhez két szabálytalan formájú, természetes fából készült polcot választottak pultnak és polcnak. A mély tónusú színek, és a letisztult formák kortárs megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának.

Színesben

Sokan döntenek úgy, különösen lakáseladás előtt, hogy a fürdőszoba felújításánál minél semlegesebb színeket használnak, ami jó, mert így több vevőnek tetszik. Egy ilyen lakást megvásárolva, azonban már meglehetősen unalmasnak látszik, ezért jó lenne, ha egyszerűen feldobhatnánk valamivel. Minden bizonnyal így voltak ezzel ennek a VII. kerületi lakásnak a tulajdonosai is, akik egy feltűnő, kék színű mosdókagylót vásároltak, amit egyébként az egyszerű, semleges színű mozaikcsempével keretezett tükör remekül kiegészít.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mozgalmas háttérrel

Egy szögletes, egyszerű, keret nélküli tükör, és egy szintén nagyon letisztult vonalú, szögletes mosdópult az ideális választás, ha a háttérnek olyan mozgalmas a mintája, mint az alábbi képen is látható. Az élénk színű, mozgalmas háttér ennek ellenére tényleg háttér tud maradni, és kiemeli a mosdó fehér színét és az egyszerű vonalakat.

Fekete-fehér dióval

A fekete-fehér örök klasszikus, és a fenti kép a bizonyíték arra, hogy dióval is remekül mutat. A mozgalmas háttér itt is remekül kiemeli az egyszerű, fekete keretes tükröt, amire a mosdókagylónak, a szekrény fogantyújának és a lámpáknak a fekete színe reflektál. Mosdópultnak és csapnak fehéret választottak, a diószínű szekrény pedig melegséget visz a helyiségbe.

Egyszerű, mégis különleges

Ennek a pécsi lakásnak a fürdőszobája nagyon egyszerű vonalvezetésű és semleges árnyalatú mosdópultot és tükröt kapott, ami mégis kiemelkedik a fürdőszoba semleges hátteréből. A titok nyitja valószínűleg a jól elhelyezett világítás, aminek fénye végigfut a tükör keretének belsején, a fehér mosdókagyló, amit nem süllyesztettek a mosdópultba, és az, hogy az egyszerű vonalvezetésű mosdópult lebeg, és a hétköznapitól eltérő beosztású, nyitott polccal rendelkezik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: houzz.com

 

Hozzászólások